M/Y Tiffany Persson II/Sagan om den fula ankungen

M/Y Tiffany Persson II/Sagan om den fula ankungen

M/Y Tiffany Persson II

Historia, loggbok & renovering av "vår" Monark 585.

2009-09-08

RenoveringPosted by Lars Tue, September 08, 2009 21:12:07

Åter en "arbetsfri" dag från ordinarie jobbet.

Fortsatte att slipa skrovet med 240-papper. Tvättade med vatten efter, men det finns fortfarande slipdamm kvar. Skall gnugga hårdare med borsten för att se om det hjälper. Klibbdukar för att torka ett helt skrov känns... Ja, jobbigt?!

Idag blev nästan alla skruvade detaljer, bortskruvade: badstegen, pollare, pulpit, öglor, handtag (så när som på ett).

Justerade tralierns pallning idag. Satte in två pallbockar under tralierns främre del. Funkade bra och det blev stabilare! Kanske skall jag sätta två till i aktern på trailern. Hade ju varit bra om den inte hade stått på däcken hela vintern... Skall fundera vidare på det.

Lite fundersam över hur jag skall kunna demontera de hydraliska trimplanen. Tydligen måste oljeanslutningen skruvas loss i själva kolven. Men hur öppnar man den?

Var på Clas Ohlson och köpte mera slippapper. Tyvärr haade de inte längre extrapris på LED-lantärnorna. Köpte ju sådana till båda båtarna i somras, men inser nu att jag ju även skulle köpt en LED-akterlantärna. Men 399:- känns för dyrt... Den kostade ju bara strax under 200:- på rean.

Imorgon är det FD-pass på jobbet, följt av telefonmöte till 17... Sedan handbollsföräldramöte 17:30. Känns som tid för båtfix är ganska begränsad.

Projektets första blodvite uppstod idag! Jag lyckades resa mig upp under en gren på paradisäppleträdet... Litet sår i huvudet, men visst blödde det då det är ju en massa blodkärl i skalpen. Drabbade ju ingen ädlare del och slutade blöda snabbt...

Bilder finns här!

  • Comments(0)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.