M/Y Tiffany Persson II/Sagan om den fula ankungen

M/Y Tiffany Persson II/Sagan om den fula ankungen

M/Y Tiffany Persson II

Historia, loggbok & renovering av "vår" Monark 585.

13-24 april 2010

RenoveringPosted by Lars Sun, April 25, 2010 04:08:54

Det har hänt en hel del sedan senaste blogginlägget! Jag skall försöka rekapitulera vad som hänt, efter bästa förmåga!

Nu har all inredning, utom de skott som sitter runt motorrummet, tagits ut båten. Det var inte så lätt att demontera inredningen vid styrplatsen... Ratten satt som berget och det var tvunget att köpas en avdragare. Först vid 2.a inköpsrundan fick jag rätt avdragare - en 3-armars! Tänkte inte riktigt klart vid första inköpet då en med två armar inhandlades, men den drog ju snett! Så lossade dock ratten från infästningen och det gick att skruva bort den från instrumentpanelen.

Tillslut fick jag även bort gasreglaget... Hoppas nu bara jag inte rubbade inställningarna!

Det var ju även en del instrument, typ tryckloggen och trimplansjusteringen som demonterades för att ej "komma åter"... Loggen ersätts av GPS, trimplanen skall ju ersättas av Smart Tabs och drevregleringen skall bli en ny 3-vägs strömbrytare. Dessutom skall ju merparten av elen dras om och anslutas till nya paneler/brytare med automatsäkringar.

Eftersom det var kallt som fasen förra helgen, användes den till att klä om bolstringen runt doghouse. Även det långa ryggstödet kläddes om. Vi hittade material som inköptes till vår gamla bår, men som inte användes! Gia gjorde som vanligt ett mästerligt jobb med omklädningen! Bilder!

Den tidigare inköpta teakplywooden är nu uppsågad i lämpliga delar! Vi ersätter ju en del detaljer som inte är så fina. Bl.a. SB skott där instrumentpanelen sitter och själva instrumentpanelen. Dessutom skall vi "klä" de vertikala delarna under kojerna och i sittbrunnen med teakplywood. Mattan som nu är klistrad är inte så fräsch och är svår att hålla snygg.

Detta innebär att det blir ännu mera att lacka...

Gia och Gustaf håller nu på att putsa upp och polera diverse beslag. Badbryggan är i princip klar men jag skall såga till teakbrädor till den del av badbryggan som saknar sådana.

Vi har även hämtat den nya plexiglasskivan till ruffluckan! Snyggt med en rufflucka som inte är tonad!

Även durkbeklädnaden är "vald" och det blir en svart syntetmatta. Inte en speciell båtmatta, men vi hoppas det skall bli snyggt.

Vi har även köpt några olika varianter på LED-belysning för att prova ut vilka vi skall "satsa på"! Naturligtvis blir det bl.a. blå belysning som monteras i skrovet över badbryggan ;)

Väderspåmännen har lovat att det skall bli varmare — alltså plus 10-15 grader från imorgon. Detta innebär förhoppningsvis att båten kan målas invändigt!

Sedan är det bara att börja montera mattan på bordläggningen och resten av inredningen.

Behöver jag säga, att jag ser fram emot detta?

  • Comments(0)//tiffany.familjenhakansson.se/#post55