M/Y Tiffany Persson II/Sagan om den fula ankungen

M/Y Tiffany Persson II/Sagan om den fula ankungen

M/Y Tiffany Persson II

Historia, loggbok & renovering av "vår" Monark 585.

2010-04-12

RenoveringPosted by Lars Mon, April 12, 2010 18:42:24

Idag har äntligen vädret varit OK för utefix på båten... Om man nu kan kalla +11 grader för OK...

Iallafall så har jag tvättat av båten efter vinterns härjningar och åter gett mig ikast med att demontera instrumentpanelen och det som sitter på den.

Körde fast när det gällde att demontera ratten! Hoppas min fråga på Maringuiden får ett svar, så jag kan fortsätta detta arbete.

Inser att det inte är någon större idé att renovera mellanväggarna i aktern/motorrummet, förrän det är dags att renovera motorn, något som vi avvaktar med till en annan vinter.

Lite mera spännande är att vi nu kommit till skott med att börja fundera på hur våra nua ventiler/fönster i ruffen skall se ut och placeras! Klippte ut två mallar i papp och tejpade fast. Vi insåg att de skall vara stötte än mallarna, ganska direkt.

Funderar bara på hur dessa ventiler kommer att påverka hållfastheten/stabiliteten i överbyggnaden... Förhoppningsvis kommer de inte att åverka i någon större utsträckning... Eller??

Lämnat in ruffluckan till glasmästeriet så de har en mall när de skall såga den 15 mm tjocka akrylplasten till den nya luckan. Den blir av helt klar akryl!

Hittade en trevlig blogg om en annan båtrenovering här!

Några bilder från dagens aktivitet finns här!

  • Comments(0)//tiffany.familjenhakansson.se/#post54