M/Y Tiffany Persson II/Sagan om den fula ankungen

M/Y Tiffany Persson II/Sagan om den fula ankungen

M/Y Tiffany Persson II

Historia, loggbok & renovering av "vår" Monark 585.

2010-04-06

RenoveringPosted by Lars Tue, April 06, 2010 12:28:19

Nej, det blev ingen Garmin 3005C... Om man nu ändå skall köpa en plotter så kändes det mera rätt att köpa en av nyare modell!

Så det blev en Garmin 526S tillslut! Efter att ha rådgjort med Maja på Limhamns Skeppshandel så var det "värstingmodellen" i 500-serien med ekolod, som valet föll på! Det har visat sig vara en mycket rolig "pryl"! En massa möjligheter finns i den med bl.a. automatisk ruttberäkning, flygfoton över hamnar och olika möjligheter att presentera data!

Limhamns Skeppshandel ligger "bra till" för oss att handla på och personalen är mycket trevlig och kunnig! Att man sedan kan höra det småländska/blekingska tungomålet klinga där, gör ju inte saken sämre!

Jag börjar se slutet på allt lackande... Känns faktiskt ganska skönt! Men visst finns det en del kvar. Bl.a. skall jag ju montera bort instrumentpanelen och nytillverka en del av den. Vi har köpt en teakplywoodskiva på Malmö List, och den skall vara grunden till den nya panelen. 1650:- kostade detta "kalaset"...

Dessutom skall vi klä in valda delat av sittbrunnens nedre vertikala delar med teakplywood. Kommer nog att se betydligt bättre ut, än att klä den med ny "matta".

Jag har idag beställt en ny 15 mm akrylskiva hos Nordqvists Glasmästeri, som vi skall använda till nedgångsluckan på fördäck. Den gamla var i dåligt skick. OK, 1000:- "fattigare" med betydligt billigare än att köpa en helt ny lucka!

För några veckor sedan skickade jag in propellern för renovering hos Marin & Propellerservice och den kom i retur någon vecka senare i skick som ny!! Dryga tusenlappen kostade även detta, men en ny propeller kostar nästan 4000:-! Gissar att båten vunnit någon knop på denna renovering!!

Det ryktas om att det skall bli varmare i veckan!! Detta måste innebära att det går att slipa överbyggnaden och kanske till och med stryka den... Men först måste allt tvättas av. Vintern har varit smutsig, trots tak äver båten!

  • Comments(1)//tiffany.familjenhakansson.se/#post53