M/Y Tiffany Persson II/Sagan om den fula ankungen

M/Y Tiffany Persson II/Sagan om den fula ankungen

M/Y Tiffany Persson II

Historia, loggbok & renovering av "vår" Monark 585.

2009-09-28

RenoveringPosted by Lars Mon, September 28, 2009 23:55:53

Vilket fint resultat som sista målningen av skrovet gav! Det är mycket fin finish på det och det tack vare Gias målningsarbete!

Jag började slipa överbyggnaden idag, men kom inte så långt. Arbetsställningen är mördande för axlarna. Slipade sargen skrov/däck med 120 papper på slipmaskinen och sedan med 240 på slipkloss. Fortsatte med delar av överbyggnaden, men det var då kroppen sa ifrån. Fortsättning följer dock på onsdag em...

Gia & Gustaf fortsatte att demontera inredningen! Gustaf hittade en dold skylt med en tidigare ägares namn... Intressant!

Vi tog en runda bland stadens leverantörer av tyg till båtdynorna idag. Först på två olika leverantörer på Finlandsgatan, sedan hos en leverantör på Borrgatan. Där hittade vi det vi ville ha och till ett anständigt pris! Mycket trevligt bemötande är ju ett "plus" också. Det blir vita dynor i "utedelen" och svarta i ruffen! Konstläder ute och "Alcantara-typ" inne!

Gia blev så sugen på att sy dynorna, så nu är det det som gäller!!

Tog även en tur till Limhamns Skeppshandel och tittade på beklädnadsmaterial till skotten. Bestämde även vilken sort vi skall ha! Passade på att köpa en bordgenomföring där! Så nu har vi äntigen en Watski pryl på båten!

När vi kom hem, kollade vi lite efter den tidigare ägaren till båten. Hittade honom i Norrköping och ringde! Ett trevligt samtal med en man som varit ägare till båten under ca 3 år från 1983. Alltid roligt att ha lite historia om saker och ting. Ger en extra dimension!

Bilder finns här!

  • Comments(0)//tiffany.familjenhakansson.se/#post41