M/Y Tiffany Persson II/Sagan om den fula ankungen

M/Y Tiffany Persson II/Sagan om den fula ankungen

M/Y Tiffany Persson II

Historia, loggbok & renovering av "vår" Monark 585.

2009-07

HistoriaPosted by Lars Tue, August 18, 2009 19:50:07

Så funderade Gia… Varför inte måla om hela båten? Ja, varför inte! Bestämdes att vi till hösten skall ta hem båten till Malmö och göra en större renovering av den. Färg, dynor, inredning, drev & motor, ja sannolikt det mesta som behöver en översyn!

Motorn har varit ganska trött… Varvade inte ut ordentligt och svårt att komma upp i planläge. Kanske dags för ett kompressionsprov?

  • Comments(0)//tiffany.familjenhakansson.se/#post4

Bakgrund

HistoriaPosted by Lars Tue, August 11, 2009 00:44:40

Redan i våras började frun prata om att hon ville att vi skulle sova över i vår Monark 50. Senast vi alla tre gjorde det, var 2005… Bara tanken på det, fick mig att känna smärtor i ryggen, fukten i luften under kapellet och kylan… Det kändes definitivt inte speciellt lockande, med andra ord… Att sedan växt till sig en aning sedan 2005 och därmed kräver samma utrymme som en vuxen var också ett incitament för att båtcamping inte kändes speciellt aktuellt.

I slutet av juni började Gustaf leta på Blocket efter en annan och större båt som skulle passa syftena bättre än vår gamla! Han hittade en Monark 585, fullproppad med utrustning och prylar som skulle passa oss perfekt!

Naturligtvis visade det sig att den just var såld… Men vi hade en annan 585a som "reserv". Vi ringde direkt och bokade in en visning till dagen efter!

  • Comments(0)//tiffany.familjenhakansson.se/#post0